Слоесто хлебче с чесън

25/11/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66075821255
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта се слага в затопленото прясно мляко. Прибавят се 3 супени лъжици брашно и сместа се оставя на страни, за да шупне.

Брашното се пресява, прибавя му се сол и шупналата мая, след което се замесва средно твърдо и гладко тесто. Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса.

През това време в купа се счуква чесънът, босилекът и сушените домати се нарязват на дребно и се слагат заедно с омекналото тесто при чесъна.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва със сместа от масло и аромати. Нарязва се на ленти, а после и на еднакви квадрати.

Квадратите се нареждат един върху друг, след което се подреждат в продълговата форма за печене (предварително намаслена или покрита с хартия за печене).

Хлебчето се оставя да втаса за още около 20 минути. Формата се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.

След около 10 минути температурата се намалява на 180 градуса и слоестото хлебче се пече така още 20-25 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: