Ориз с гъби Аранчини

17/10/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаНовак
"Аранчини, каквито дори не сте сънували - с моцарела и гъби - еликсир за небцето "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте бучка масло в тигана. Нарежете лука и чесъна на ситно. Сложете ги в тигана, посолете и оставете да се задушат. Обелете и нарежете гъбите на филийки.

Прехвърлете ги при лука и чесъна и сотирайте. Добавете ориза, стръкчета мащерка и запържете за кратко. Добавете бялото вино.

Когато алкохола от виното изври, налейте част от зеленчуковия бульон. Когато оризът я абсорбира, добавете следваща част и така до пълно освояване на течността.

Пригответе компонентите за панировката. Разбийте яйцата в купичка, а брашното и панко галетата сложете в два отделни съда. Нарежете ситно босилек и го прибавете към ориза. Изстудете готовата смес над купа с лед, за да може да оформите топчетата по-лесно. Загрейте олио на силен огън.

Извадете стръкчетата мащерка. Взимайте равни количества от ориза с ръка, поставяйте парченце моцарела в центъра и оформете топчици. Оваляйте всяка в брашно. Потопете в разбитите яйца и завършете в панко галетата.

Изпържете аранчините в загрятата маслената баня, докато панировката придобие златист цвят.

Овкусете руколата със зехтин и сол.

Сервирайте като поставите свежата салата от рукола като канапе и подредите хрупкавите аранчини отгоре.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: