Класически виенски шницел от кайма

25/11/2018
"Следващият път, когато чуете да се говори за класика, да знаете, че става дума не да Моцарт, а за класически виенски шницел от кайма "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 144
  • Преглеждания за месеца1329
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на дребно.

В голяма купа сложете каймата. Добавете подправките, 3 с.л галета, лука и магданоза. Омесете добре каймата, докато стане на парцали.

Разделете на две равни части. Направете топки и ги сплескайте. Оваляйте ги брашно от двете страни.

Завийте в стреч фолио и оставете за 10-15 мин във фризера.

В чиния разбийте яйцето.

Извадете шницелите. Смесете останалото брашно с галетата.

Потопете първо яйцето, а след това в сместа с галетата.

Изпържете виенските шницели в тиган с мазнина на среден котлон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: