Говежди език с кисело-сладък сос

04/12/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте със студена вода почистения и измит телешки език заедно с нарязаните лук, морков и магданозен корен, дафиновите листа, черния пипер и солта и варете, докато езика омекне.

Извадете готовия език и го потопете в студена вода за десетина минути, след което обелете кожата му и го върнете в горещия бульон.

Запържете в маслото лука, добавете бульона от езика, овкусете с захарта и оцета и разбъркайте добре.

Прибавете в соса сварените сушени сливи и накиснатите омекнали стафиди и варете 10 минути.

Сложете сварения език върху плато, нарежете го на тънки филийки и го залейте със соса.

Гарнирайте с варени картофи и моркови, кисели краставички и листенца от магданоза. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: