Шунка, печена във фолио

30/11/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг без кости
  • сланина - 100 г пушена
  • моркови - 3 - 4 бр
  • черен пипер - на вкус, млян
  • дафинов лист - на вкус, стрит
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчето обезкостено свинско месо и го подсушете с кухненска хартия.

Направете с остър нож дълбоки разрези в него и го шпиковайте с нарязаните на сламки моркови и сланината.

Натрийте със солта, черния пипер и стрития дафинов лист.

Увийте така подготвеното шпиковано месо с няколко листа фолио и го поставете в тава.

Първите 10 мин печете на 250°С, а после – на 160°С.

Проверете готовността на месото, като продупчите фолиото с клечка и ако тя влезе в месото без съпротива, шунката е готова.

Извадете от фурната, изчакайте да изстине и махнете фолиото.

Нарежете шунката на тънки резени и сервирайте. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: