Целина със сос бешамел

11/02/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода измитите и обелени целина и картофи, след което ги нарежете на филийки.

Запържете брашното в загрятото масло до златисто, като бъркате непрекъснато, за да не загори.

Разредете готовото брашно с прясното мляко и варете около 10 мин.

След което добавете към получения Бешамелов сос и лимоновия сос, кашкавала, разбитите жълтъци, магданоза, копъра, черния пипер, смления чесън и солта, намалете котлона и варете още 5 мин, като продължавате да бъркате.

Залейте със соса сварените целина и картофи и сервирайте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: