Гъби със сос Бешамел

19/10/2018
Mariana
отMarianaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите, нарязваме ги на парчета и ги задушаваме с олиото до омекване.

В отделен съд загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Добавяме прясното мляко, варим на тих огън до сгъстяване.

Сваляме соса от огъня, посоляваме и застройваме с разбитите жълтъци.

Половината от соса съединяваме с гъбите и изсипваме в подходяща тавичка. Към останалата половина добавяме разбитите на сняг белтъци, заливаме гъбите и печем около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: