Бяла риба в саламура

04/12/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера нарязаната на порции бяла риба, залейте я с рибния бульон и част от прецедената саламура от краставичките.

Добавете обелените и нарязани на кръгчета краставички, почистените, измити и също нарязани гъби, резени лук, настърганите корени и подправките.

Захлупете тенджерата и я сложете да ври до омекване на рибата и гъбите.

В тиган запържете брашното, като внимавате да не загори.

След като брашното леко се охлади, добавете към него 100 г прецеден бульон и останалата саламура.

Разбъркайте добре соса и след като поври 10-ина минути, прибавете солта, сока от половин лимон и масло.

Подредете парчетата топла риба върху плато, гарнирайте с варените краставички и гъби и полейте със соса.

Поднесете с варени картофи, копър и магданоз. По желание гарнирайте със сметана. Специалитет е подходящ както като топла салата, така и като основно ястие. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: