Тесто с мая и мляко

08/01/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг пшенично
  • вода - 300 г хладка
  • мляко - 200 г топло
  • мая - 25 - 30 г
  • масло - 100 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд към половината брашно добавете маята, която сте размили в 150 г вода и замесете тестото.

Покрийте съда с кърпа и оставете на топло.

Когато след около 2 часа тестото втаса, прибавете яйцата, солта и захарта, разтворени в млякото.

Сипете останалото брашно върху тестото и хубаво размесете.

Поставете тестото върху набрашнена маса, сложете отгоре маслото и омесете добре.

Ако искате тестото да бъде по-маслено, удвоете количеството масло.

Месете и удряйте тестото, докато престане да полепва по ръцете ви.

Върнете омесеното тесто в съда, поръсете го с брашно и оставете да втаса.

След около 2 часа тестото е готово за моделиране на тестени изделия. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: