Телешки мозък, паниран с галета

03/11/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в тенджера водата и оцета, добавете обеления лук, дафиновите листа, зърната черен пипер и солта.

След като маринатата кипне, потопете в нея подготвения мозък и го варете до полуомекване.

Извадете мозъка от маринатата, подсушете го и го оваляйте последователно в брашно, яйце и галета.

В тиган с масло изпържете панирания мозък.

В плато подредете листа от маруля и върху тях сложете изпържения телешки мозък.

Гарнирайте ястието с варените картофи и грах, нарязаните нарязаните краставици и домати и магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: