Тутманик с кисело мляко и сода за закуска

24/11/2018
Мария Симова
отМария СимоваНовак74106614
"Такава закуска никой не отказва, дори онези, които обичат да си поспиват до късно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 343
  • Преглеждания за месеца700
  • Преглеждания за седмицата266
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете разбитото яйце с киселото мляко и разбъркайте. Добавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново.

Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто.

Разделете тестото на равни части и оформете на топчета, завийте топчетата за 10 минути за да починат от месенето.

След това в добре намазана с олио тавичка разтегляте първото топче с ръце на тънка кора, поръсвате с част от натрошеното сирене и поливате с 1 с.л. олио.

Така процедирате с всичките 5 топчета, като отгоре намазвате оформения тутманик с олио и разбитото яйце.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност, около 30 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: