Постен зелен фасул плакия

07/01/2019
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства, измива се много добре, поръсва се с малко сол и се претрива, след което се поставя в дълбока тенджера.

Отгоре се поставя почистеният и нарязан на немного едро лук. Прибавят се доматите, морковите, керевизът и чесънът, нарязани на едро.

Продуктите се заливат с олиото, посолява се на вкус, разбърква се с всичко, залива се с вода, колкото да покрие зеления фасул.

Ястието се захлупва с капак и се оставя на тих огън около 1- 1.5 часа, докато се изпари водата. Готовата плакия поднасяме с резени лимон. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: