Телешки дроб с пикантен сос с кисели краставички

03/12/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият дроб се вари, без да се нарязва, като се залива със студена вода и бяло вино. Прибавят се сол на вкус и дафиновия лист и се оставят да се варят около 20-30 минути на тих огън.

Докато дробът се вари, се приготвя сосът.

Брашното се запържва с маслото до златисто, след което се запръжката се разрежда с малко бяло вино и бульон от варенето на дроба. Разбива се добре, прибавя се киселото мляко и се вари на тих огън 10-15 минути като непрекъснато се бърка.

Готовият сос се прецежда, прибавя се маслото и ситно нарязаните кисели краставички и ситно нарязаните копър и магданоз.

Дробът се изважда в чиния за сервиране, нарязва се на тънки филийки, залива се с приготвения сос и се поднася. Може да го гарнирате с гарнитура по желание.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: