Домашна пица с кренвирш, чушка и кашкавал

02/10/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да шупне.

Добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса на топло за 40 минути.

Втасалото тесто се разделя на две части и от тях се оформят две правоъгълни пици. Разрежда се лютеницата с 4-5 с. л. вода и намазваме двете пици.

Поръсват се с чубрица, отгоре се разпределят кръгчета кренвирш, ленти чушка, парченца маслини и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: