Плакия от зелен фасул

01/12/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зеленчуци (без доматите) се нарязват и се варят в посолена вода заедно с дафиновия лист и черния пипер до полуомекване, след което се изсипват в тавичка и се разбъркват в размитото в студена вода брашно.

Нареждат се отгоре нарязаните на филийки домати и парченца от лимона (без кората и семките).

Ястието се залива с растително масло и се пече в силно загрята фурна 30-40 мин. Непосредствено след изваждането от фурната се наръсва със скълцания сол и оцет чесън. Поднася се охладено със салата по избор.

Забележка: Плакията от фасул може да се приготви със зелен фасул консерва. Останалите зеленчуци за плакията се сваряват в посолена вода с подправките и се смесват с отцедения фасул.

Брашното се размива в сока от консервата.

Опитайте и вие плакия от зелен фасул - вкусно постно ястие. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: