Оригинална гръцка мусака

11/03/2013
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър366147688
"Ето я и оригиналната рецепта за Гръцка мусака - истинско вълшебство с патладжани и ароматна заливка!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо60 077
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филии измитите патладжани без да ги белите и ги изпържете в олио до омекване. Изпържете в масло и ситно нарязания лук. Задушете доматите и ги пасирайте.

В намазнена добре тава подреждайте ред патладжани, ред смляно месо и лука, като всеки ред посолявате и порсъвате с малко от подправките. По някое време добавете и дафиновия лист.

Залейте мусаката с бульон, смесен с пресованите домати и малко сол. Изпечете мусаката за около 45 минути под похлупак в умерена фурна.

След това залейте с разбитата сметана с яйцето и доопечете. Поднесете гръцката мусака с магданоз. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 12 гласували
5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: