Есенна супа със зеле

27/09/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на много гънки ивици, на дребно нарязваме лука и целината. Смесваме ги, заливаме всичко със 7-8 ч.ч. гореща подсолена вода и ги оставяме да се варят на тих огън.

Отделно сваряваме в малко подсолена вода граха и го пасираме.

Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното, оцветяваме с червения пипер и изсипваме запръжката във врящата супа.

Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и пасирания грах.

Оставяме супата да поври още 15-20 минути на тих огън, след което поръсваме със ситно нарязания магданоз и сваляме от огъня.

Застройваме с разбитите жълтъци и малко оцет или само оцет.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: