Сафриди в марината

26/09/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сафрид
  • олио - за пържене
  • оцет
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинови листа
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количества не са упомената, защото те зависят от вкуса ви и от това колко точно сафрид в марината искате да приготвите.

Почистеният сафрид се изпържва до готовност в олио и се оставя да изстине напълно. След това рибките се редят в стъклен буркан или друг съд плътно, като между тях се пъхат скилидки чесън, зърна черен пипер и бахар, както и дафинов лист.

Когато бурканът се напълни, рибата се залива с олиото, в което се е пържила, към което се добавят няколко лъжици винен оцет.

Така приготвеният сафрид може да се запази в хладилник повече от седмица и е отлично мезе.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: