Варена плакия от зелен фасул

25/09/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на парчета зелен фасул се задушава в растителното масло без добавка на вода. Посолява се и се добавят лукът и пиперките, нарязани на ситно.

След десетина минути се прибавят и доматите, нарязани на колелца или на ситно, и 1 чаена чаша гореща вода.

Ястието ври на тих огън, захлупено с капак, до омекване на фасула. Застройва се с брашно, размито в половин чаена чаша студена вода, и се вари още 5-6 мин.

Оттегля се от огъня, наръсва се с магданоз и се поднася, след като се охлади.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: