Шарен Велинградски боб с македонска наденица

22/09/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шарен боб - 500 г
  • олио - 3 с. л.
  • сол
  • джоджен - пресен и сух
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч. л. пушен
  • брашно - 1 с. л.
  • олио - 3 с. л. за запръжка
  • македонска наденица - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шарен велинградски боб се накисва за 4-5 часа, най-добре за една нощ. Слага се на котлона и варим за 20 минути, след което водата се изхвърля.

Залива се с изворна вода и оставяме на котлона да се готви.

Добавя се половин глава лук, ленти червена чушка и 3 с. л. олио. Когато омекне се добавя нарязан и обелен домат и сол на вкус.

Загрява се олио и запържваме останалата глава лук, ситно нарязана. Сипва се брашното да се позапържи, след това добавяме и червен пипер и разбъркваме.

Смесва се запръжката с един черпак от боба и връщаме във тенджерата. Оставя се да поври още малко и добавяме сух и пресен джоджен - нарязан.

Македонска наденица се обелва и нарязва на кръгчета. В тиганче с малко олио се пържи до златисто. Сервираме шарения боб с парченца наденица и домашен хляб![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: