Кремки - пухкави кифли с крем

22/09/2018
marcheva14
отmarcheva14Новак
"Иде ни да ги излапаме само като ги гледаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 727
  • Преглеждания за месеца2860
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Кифлите се работят както в миксер така и на ръка.

В купата на миксера се изсипва брашното, солта и захарта. Разбъркват се. Добавя се шупналата мая, предварително разтворена в малко топло прясно мляко. Замесва се тесто. Един по един се добавят жълтъците и на порции разтопеното масло.

Ако е необходимо може да се добави още малко брашно 1 до 2 с.л. Тестото трябва да е плътно, еластично и нелепнещо. Оформя се на топка и се оставя в леко намаслена купа с масло да втаса за около 1 час.

Върху леко намаслен плот втасалото тесто се дели на 2 части, а всяка една част се дели на 8 равни топчета, около 55-60 г всяко. От всяко топче се оформя фитил с дебелина около 1 см и дължина около 20 см. Прегъва се на две и се усуква около себе си.

Подреждат се в тавата и се оставят отново да втасат за около 20 мин. Намазват се с яйце. Пече се на 180 градуса за около 15-20 минути.

КРЕМ
Смесват се двата вида пудинг, ванилията и сметаната. Прясното мляко се сгорещява със захарта. В купа с малко студено мляко се разтварят пудингите. Изсипват се в горещото прясно мляко, при непрекъснато разбъркване се приготвят до тежък и гъст крем.

Свалят се от котлона, добавя се ванилията и внимателно на малки парчета се добавя маслото при непрекъснато разбъркване. Покрива се плътно с фолио и се охлажда напълно.

Кифлите се срязват по хоризонтала и в едната половина се шприцова крем със звездовиден накрайник. Покрива се другата половина на кифлата, като леко се притискат.

Поръсват се с пудра захар.

Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.com[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: