Кюфтета в кисел сос

06/03/2013
Хилда
отХилдаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 983
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в купа и залейте с 2 ч.ч. гореща вода и след 5-10 минути отцедете. Прибавете телешката кайма, скълцания ситно лук, кимиона, сол, черен пипер на вкус. Омесете добре сместа и оформете малки кюфтенца.

Разтворете бульона в 4 ч.ч. топла вода и загрейте на умерен огън. Щом заври, внимателно пуснете кюфтенцата и ги гответе около 20 минути.

В купа разбийте продуктите за соса. Прибавете няколко лъжици бульон при непрекъснато разбиване и върнете в тенджерата при останалия бульон, като отново разбърквате. Гответе още 5 минути.

Отделно в малък тиган направете запръжката от загрятото масло, разбъркано с червения пипер. Залейте със запръжката всяка порция от ястието. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 8 гласували
5 4
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: