Бяла риба с фин сос с жълтъци

23/09/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме рибата да се вари в подсолена вода, в която сме добавили олиото, ситно нарязания магданоз и сока на половин лимон. Варим на тих огън до готовност, като внимаваме да не я преварим.

В отделен съд разбиваме жълтъците с маслото, добавяме малко лимонов сок и сол на вкус, Разбиваме добре и загряваме на много тих огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Разреждаме соса до желаната гъстота с бульона, в който се е варила рибата.

Заливаме рибата със соса, украсяваме с нарязани кисели краставички и поднасяме веднага.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: