Маринована риба

04/03/2013
Сирма
отСирмаНовак
"Старите рибари трудно разкриват тайните си рецепти, но тази я споделиха специално за вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо98 320
  • Преглеждания за месеца682
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • риба - паламуд, херинга или др. подходяща
  • лук - 150 г кромид
  • черен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл или зехтин
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита под студена течаща вода риба се отцежда, нарязва на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета олиото/зехтина и подправките пригответе марината, която трябва да варите 5 минути.

Рибата подредете в буркани - ред риба, ред ситно нарязан лук и т.н. Залейте в бурканите с охладената марината.

За повече буркани, увеличете количеството на продуктите[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 14 гласували
5 4
4 5
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка: