Кюфтета по чирпански на фурна

16/09/2018
Мария Симова
отМария СимоваНовак
"Както баба ни ги правеше едно време..."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо225 778
  • Преглеждания за месеца20268
  • Преглеждания за седмицата6292
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата много добре с останалите подправки за нея и я оставете настрани.

В тава налейте олио и запържете последователно лекo ситно нарязани морковите на шайби, картофите, нарязани на по-едри парчета, пиперките - на ивици и прибавете смлените домати, варите за около 5 минути и премахнете тавата от огъня.

В тенджера налейте 1.5 литър вода и дафинов лист 1 бр., оставете да заври на силен огън. Оформете кюфтета от каймата, оваляйте ги обилно в брашно и ги пуснете едно по едно във врящата вода, оставете да поврат около 20 минути.

Извадете кюфтетата с решетъчна лъжица и ги подредете в тавата равномерно върху соса. Залейте кюфтетата по чирпански с бульона им, поръсете със сол на вкус, чубрица и черен пипер на вкус, поставете ястието във предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

Извадете тавата с готовото ястие и поръсете със ситно нарязан магданоз.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

5
Общо 11 гласували
5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: