Риба марината по оряховски

14/09/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 750 г речна
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме прясна риба от Дунав, независимо каква, почистваме, нарязваме на парчета и посоляваме. Овалваме я в брашното и я изпържваме до златисто.

В олиото от пърженето сипваме брашното, ситно нарязания чесън, оцета и подправките. Разреждаме запръжката с вода и когато кипне сосът, прибавяме изпържената риба.

Само кипваме и снемаме съда от котлона.

В отделен съд загряваме олиото и запържваме настърганите моркови и скилидки чесън. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и когато поизври водата, изсипваме този сос върху рибата.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз, връщаме ястието на котлона и кипваме.

Изчакваме да се охлади, за да поеме ароматите и поднасяме - вкусно е както топло, така и студено.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: