Орехов ролад

10/09/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маята с малко от прясното мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме и останалите продукти и замесваме тесто като за козунак.

Оставяме тестото на топло да бухне, след което го разделяме на топки и го разточваме на кори с дебелина 1 см.

Всяка кора намазваме с плънка, приготвена от едро счуканите орехи, белтъците, какаото и захар на вкус.

Увиваме на руло и поставяме в предварително намазнена тава. Оставяме го да бухне, докато удвои обема си.

Печем ролада в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, след което го изваждаме и посираме с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: