Тарт Татен с червен лук

31/08/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Козе сирене, червен лук и класическият тарт татен - не може да устоите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • краве масло - 130 г
  • вода - 200 мл
  • червен лук - 5 - 6 глави
  • сирене - 200 г (козе)
  • кафява захар - 100 г
  • куркума - 15 г
  • салвия/градински чай - 20 г
  • зехтин
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За да приготвите основата за тарта смесете в купа студеното масло на кубчета, брашното и куркумата. Разбъркайте с ръце. Добавете постепенно водата и омесете тестото.

За плънката карамелизирайте едро нарязания лук с кафявата захар в загрят съд с олио, подходящ за печене. Нарежете на ситно градинския чай и добавете в съда при лука.

Разточете масленото тесто с дебелина 5 мм и покрийте с него лука в съда. Подпъхнете краищата на тестото. Поръсете отгоре с кафява захар. Прехвърлете съда от котлона във предварително загрята на 200° C и изпечете за около 15 мин.

Когато тарта е готов, го обърнете в подходяща чиния за сервиране и поръсете с натрошено козе сирене.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: