Ньоки с доматен сос

30/08/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър385111
"И на вас ли ви идва да напишете поема за ньоките, като ги гледате тези, защото и на нас така "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 402
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Посолете картофите и увийте всеки във фолио поотделно. Поставете ги в тава и ги изпечете за 1 час на 200° C.

Нарежете лука, чесъна, доматите и морковите и ги сложете в съд със загрята мазнина да се задушат. Овкусете със сол и захар и оставете соса да къкри на слаб огън до получаване на гъст доматен сос.

Обелете изпечените картофи, намачкайте ги в купа и оставете да се охладят за кратко. Към охладеното пюре прибавете яйцата, брашното и омесете с ръце, докато получите тесто. Разточете тестото на фитили и го нарежете на малки цилиндри.

Сварете ньоките в тенджера с вряща вода, като внимавате да не се слепят. Загрейте маслото в тиган. Когато ньоките изплуват на повърхността на водата ги извадене и преместете в тигана със загрято масло, за да се запържат за кратко.

През това време пасирайте доматения сос.

Сервирайте ньоките в чиния, залейте с доматения сос и гарнирайте с пармезан и свежи листенца риган.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: