Фин сос с жълтъци

22/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и правим светла брашнена запръжка, която разреждаме с бульона. Прибавяме 4-5 резена лимон.

Овкусяваме соса със сол и черен пипер и го оставяме да се вари 15 минути на тих огън.

Отделно разбиваме маслото с жълтъците, след което внимателно ги добавяме към соса, който сме свалили от огъня.

Връщаме соса отново на котлона, само докато кипне, сваляме и сме готови.

Този сос е отлично допълнение към печени птици или агнешко месо.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: