Агнешко с фин сос

17/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг плешка или бут
  • лук - 1 г лава
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • бахар - 1 - 2 сърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 3 жълтъка
  • масло - 1/2 кафена чашка
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на сравнително едри парчета и го слагаме да се вари в подсолена вода.

Когато кипне, добавяме към водата подправките и варим до пълна готовност на месото.

В отделен съд загряваме маслото и прибавяме брашното. Пържим брашното до златисто, след което разреждаме с част от получения от варенето на месото бульон.

Бъркаме, докато получим гладък сос, след което оставяме на тих огън да се вари около 10-15 минути. Сваляме от огъня.

Разбиваме жълтъците с малко лимонов сок и маслото и внимателно прибавяме към готовия сос при непрекъснато бъркане. С получения сос заливаме месото, което сме сложили в предварително затоплена чиния.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: