Овнешко със зелен фасул

14/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме овнешкото месо на големи парчета, посоляваме го добре и го слагаме да се пържи в част от маслото до зачервяване.

Прибавяме ситно нарязания лук, пържим до омекване и поръсваме с червения пипер. Заливаме месото с гореща вода, колкото да го покрие, и варим на умерен огън до полуомекване.

Прибавяме в съда почистения и нарязан зелен фасул. Оставяме ястието да се готви на тих огън.

Когато фасулът и месото са готови, загряваме 2 с.л. масло и запържваме брашното. Разреждаме запръжката с настърганите домати и прибавяме към фасула. Поръсваме с магданоз и копър и варим още 10 минути.

Поднасяме с кисело мляко.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: