Агнешки гювеч с ориз

13/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг тлъсто
  • лук - 3 връзки пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л. може и масло
  • доматена салца - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • за заливката
  • кисело мляко - 250 мл
  • яйца - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-тлъсто агнешко месо.

Нарязваме лука на ситно и го пържим в загрятата мазнина. Когато омекне, добавяме нарязаното на парчета агнешко месо, сол и мерен пипер.

Запържваме месото от всички страни. Щом се зачерви, наливаме достатъчно количество гореща вода и прибавяме измития ориз.

Поръсваме с магданоз, объркваме добре и прехвърляме продуктите в подходящ глинен гювеч.

Прибавяме размитата в малко вода доматенa салца и печем на бавен огън до готовност.

Преди да стане готово яденето, заливаме с киселото мляко, в което са разбити яйцата и запичаме до зачервяване в силна фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: