Бисквитена торта Бяла нежност

11/08/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaНовак
"Нежността не е само чувство, понякога е и торта "
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 711
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 300 г
  • еспресо - 200 г
  • За крема
  • течна сметана - 300 мл сладкарска
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • За украсата
  • бял шоколад - 50 г
  • бисквити - 5 - 6 бр. смлени
  • сладкарска сметана - 2 с.л. течна
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като сметаната се разбива. В отделна купа се разбива крема сиренето с пудрата захар. Към крема сиренето се добавя разбитата сметана и се разбиват много добре.

В тортена форма се подреждат бисквитите, като се потапят в еспресото. Покриват се с част от крема, отгоре се поръсва с кокосови стърготини.

Така се подреждат още два пласта бисквити, крем и кокосови стърготини.

Украсата се приготвя, като шоколадът се стопява, смесва се със смлените бисквити и сметаната.

Оформят се топчета, които се овалват в кокосови стърготини. Подреждат се върху тортата.

Тортата се оставя в хладилник за два-три часа.

Сваля се рингът на формата и тортата се панира с кокосови стърготини и отгоре се поръсва обилно с тях.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: