Паламуд със зеле на фурна

12/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр. по - едър
  • брашно - за овалване
  • зеле - 1 бр. по - малка
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • лук - 1 глава
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 2 - 3 бр. настъргани
  • домати - 3 - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме паламуда, разрязваме го по дължина на 2 части и изваждаме средната кост.

Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, потапяме в брашно и изпържваме в олио. Зелето нарязваме на много тънки ивици и го попарваме във вряла вода, след което го изцеждаме.

В олиото запържваме лука, нарязан на ситно, след което слагаме зелето и го оставяме да се позадуши. Прибавяме сол на вкус, захарта и настърганите домати. Пържим до омекване на зелето.

Прехвърляме половината зеле в тавичка, подреждаме рибата отгоре и разстиламе останалото зеле. Върху зелето нарязваме 3-4 домата на филийки и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна, без да добавяме никаква вода.

Поднасяме ястието студено или топло, много вкусно е и по двата начина.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: