Гъска с вкусен сос

09/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци.

Когато те омекнат, прибавяме брашното и запържваме до златисто. Оцветяваме запръжката с червен пипер и разреждаме с 3-4 ч.ч. гореща вода.

Оставяме соса да кипне, прибавяме гъшето месо варим на тих огън до готовност.

Вадим с цеска месото, претриваме соса през цедка, след което връщаме месото обратно. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с гарнитура по желание.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: