Пухкава ябълкова пита

05/08/2018
Мария Симова
отМария СимоваНовак
"Пухкава ябълкова пита за специалните приятели и онези моменти, които искаме да запомним "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 123
  • Преглеждания за месеца14288
  • Преглеждания за седмицата148
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семенната част, настържете ги на едро ренде и посипете с канелата, разбъркайте и оставете настрани.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна и бавно добавяйте захарта към тях. Последователно, един по един добавяйте жълтъците, ванилиите, топлото мляко, олиото и накрая смесеното брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна пухкава смес.

Нагрейте фурната на 180 градуса. В тава с размери 25х40 см постелете хартия за печене и изсипете половината яйчена смес, поставете във фурната за около 10 минути, за да хване лека коричка (много е важно, защото аз не изчаках и ябълковата смес падна долу).

Извадете тавата и равномерна поръсете плънката. Върху нея разпределете останалата половина от яйчената смес.

Печете ябълковата пита до готовност, като проверявате с дървена клечка за зъби за нея. Охладения ябълков сладкиш поръсете с пудра захар.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: