Чернокоп по бургаски

05/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру249686494720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 137
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и добре се измива на течаща вода. Оставя се да се отцеди и поръсваме със сол, черен пипер и олио.

Завива се с фолио и оставяме в хладилника за 1 час да поеме аромата на подправките.

Загрява се грил тиган, намазан с олио и печем чернокопа от двете страни до готовност.

Изважда се в чиния и поливаме с отцеден лимонов сок.

Сервираме със зеленчуци по избор, в случая с чушки, домати, варена царевица и ориз със зеленчуци и куркума.

Чудесна лека морска вечеря с чаша вино! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: