Задушена дива патица с бяло вино

01/08/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се почиства много добре и се накисва в равни части вода и оцет поне за 1 нощ. На другият ден се отцежда и се слага да се задушава в маслото и ситно нарязаните корени за супа. От време на време се налива по малко гореща вода.

Когато патицата е готова, изваждаме я, а в маслото запържваме брашното. Прибавяме бялото вино, оставяме соса да кипне и виното да изври и тогава наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода.

Оставяме соса да се вари 10 минути на тих огън, след което прецеждаме соса и прибавяме към него добре разбитото кисело мляко.

Патицата се нарязва на порции, слага се в голяма чиния и се залива с получения сос. Подходяща гарнитура за задушената дива патица е пилаф или свежа салата по избор.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: