Печена пуйка с картофи

31/07/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете по-охранена пуйка, по възможност даже домашна. Почистете я добре, намажете я със сол отвън и отвътре, след което я натъркайте с масло и оставете да престои поне 1 нощ в хладилника.

Пригответе плънка, като загреете 2 лъжици масло и запържите ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавете дреболиите на пуйката, ситно нарязан магданоз и ориза. Разбъркайте, прибавете стафидите и 1 ч.ч. гореща вода. Бъркайте плънката, докато възври и набъбне оризът.

С получената смес пълним пуйката и я зашиваме или затваряме с клечки за зъби. Намазваме обилно с масло и слагаме в подходяща тава.

Отстрани нареждаме картофите, нарязани на едри парчета, наливаме малко вода, слагаме останалото масло и печем в силна фурна до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: