Кисели краставички от реколтата на мама

29/07/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 498
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • оцет - 80 мл ябълков Кулинар
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • синапено семе - 1 к.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • кромид лук - 3 слайса
  • копър - 4 стръка
  • корнишони - 300 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В добре измит буркан се слагат солта и захарта. Заливат се с оцета. Добавят се синапеното семе и черният пипер на зърна. Копърът се измива и слага в буркана.

Лукът се почиства, нарязва и добавя в буркана. Корнишоните се измиват и се пълни бурканът плътно. Бурканът се долива до горния ръб с вода и се затваря добре.

Бурканите се нареждат в тенджера и се закриват с вода. Трябва да заврат, колкото да се запечатат капачките /до 5 минути/. Не се варят по-дълго, за да запазят хрупкавостта си.

След като заврат, се изкарват от водата и се обръщат с капаците надолу.

Оставят се да изстинат.

Киселите краставички са чудесна гарнитура.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: