Тиквички със сос Бешамел

29/07/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките ги нарязваме на тънки колелца и варим до омекване в подсолена вода. След това ги изваждаме и ги оставяме да се отцедят.

Междувременно приготвяме соса Бешамел. Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Разреждаме запръжката с прясното мляко и 1 ч.ч. от водата, в която са се варили тиквичките.

Оставяме соса да къкри на тих огън около 10 минути, след което го сваляме от котлона и го застройваме с жълтъците. Прибавяме към Бешамела тиквичките, ситно нарязания копър и белтъците, разбити на сняг.

Сипваме сместа в тавичка, предварително намазана с масло и поръсена със сухар. Отгоре поръсваме отново със сухар и настърган кашкавал и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: