Паламуд с доматен сос на фурна

25/07/2018
Mariana
отMarianaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, посолете я отвън и отвътре и я оставете на студено за 30 минути да поеме солта.

След това я напълнете със ситно нарязан магданоз, намажете я с олио и я увийте във фолио и печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди края може да затворите фолиото, за да се запече рибата и отгоре.

Докато рибата се пече, пригответе доматения сос.

Загрейте маслото и запържете до златисто брашното и захарта. Разредете запръжката с прясното мляко и добавете настърганите домати. Овкусете със сол и варете соса на тих огън 10-15 минути като разбърквате от време на време.

Преди да свалите соса от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Поднесете рибата щедро полята с вкусен сос.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: