Пуйка със зеле по карловски

26/07/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пуйката на големи порции, а киселото зеле -на парчета. В подходящ къс поставяме пласт зеле, отгоре разпределяме пуешкото месо, добавяме сухите пиперки и сланината, нарязана на кубчета.

Овкусяваме със сол, червен пипер и по желание може да добавите дафинов лист.

Отгоре разпределяте останалото зеле, заливате с 1 ч.ч. гореща вода и печете на умерен огън до готовност.

Когато зелето и месото омекнат, заливате със загрятото масло и запичате хубаво.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: