Постни пълнени чушки

23/07/2018
Пламена Иванова Екимова
отПламена Иванова ЕкимоваНовак
"Усещате ли аромата на вкусна плънка и любимите чушки, искате ли и във вашата кухня да ухае така?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в малко олио за 5 мин.

Към тях се добавят нарязаните на кубчета гъби, тиквичка и настърганите моркови. Овкусяват се със сол и черен пипер. След 15-20 минути се добавя ориз и се разбърква добре.

Като стане прозрачен се добавят 2 ч.ч. вода и плънката се оставя на среден огън докато поизври водата. Накрая се добавят ситно нарязаните копър и магданоз. Обърква се добре и се дръпва от огъня.

Чушките се измиват и се срязват така, че да се получи калпаче. Пълнят се хубаво с плънката и се нареждат изправени в намазнена тавичка. Сипва се вода до половината и се пече на 180°С за около 1час.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: