Варена царевица в тенджера под налягане

13/07/2018
Зорица
отЗорицаГуру94526029465
"Време не губете е вкусна царевица в тенджерата под налягане сварете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 093
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 5 кочана млечна
  • вода - 1.2 л
  • сол
  • по желание
  • масло
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се почиства от листата и косата. Външните по-стари листа се изхвърлят, а останалите се запазват. Кочаните, ако са по-дълги, могат да се разселят на половинки или да се оставят цели, стига да могат да се хванат легнали в тенджерата.

На дъното на тенджерата и върху кочаните се разпределят вътрешните листа и косата.

Налива се студена вода, колкото да покрие кочаните, херметическия капак на тенджерата се затваря и се вари 15 - 20 минути, след вдигане на налягането. Ако царевицата е по-зряла, варете 20 - 25 минути.

След като изключите колона и отместите тенджерата от него, изчакайте парата да спадне, за да отворите капака на тенджерата безопасно.

Може да консумирате топла или студена, поръсена със сол. По желание намажете горещата царевица с масло и поръсете с настърган пармезан.

Да ви е сладко!

Забележка: Не изхвърляте водата от варената царевица. Прецедете и я консумирайте охладена и по желание подсладена на вкус. Изключително полезна е, помага при заболявания на бъбреците и пикочните пътища, при възпаление на пикочния мехур (цистит), при нощно напикаване, засилва кръвта, подобрява кръвообращението и функцията на черния дроб.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: