Мариновано червено цвекло в буркани

08/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру242786391220
"Специално предложение за онези, които обичат да похапват червено цвекло по всяко време на годината "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 457
  • Преглеждания за месеца606
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се почиства от листата, срязва се на две и варим в подсолена вода 20 минути.

Изважда се, обелва се кората и нарязваме на едри резени или кубчета. Нарежда се в буркан с винтова капачка.

Сипва се оцетът в буркана, долива се с водата от варенето и после се сипва течността в подходящ съд да се загрее маринатата, като се добавя сол и захар.

Вари се колкото да се разтопи захарта и солта, леко се охлажда и заливаме свареното цвекло в буркана, като най-отгоре се покрива с клонки копър и скилидки чесън.

Затваря се с капачка и съхраняваме в хладилника за бърза консумация. Ако искате за зимата трябва да се завари буркана за 10 -15 минути.

Така през зимата ще имате от полезния зеленчук за салати, сарми, супи и други ястия! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: