Паниран хек във фурна със хрупкава коричка

08/07/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваНовак486122277
"С хрупкава коричка, но без излишни мазнини - това е паниран хек във фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 354
  • Преглеждания за месеца366
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • риба хек - 3 бр. филета
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филенцата от риба Хек поръсваме със солта. В купичка счукваме яйцата и ги разбиваме.

В друга купа смесваме царевичното брашно с черния пипер.

Всяко едно филе потапяме първо в царевичното брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.

Притискаме леко, за да полепне галетата добре.

Прибираме в хладилника за около 30 минути, за да се стегне панировката.

В тавичка поставяме хартия за печене, като поръсваме с олио.

Отгоре нареждаме едно до друго филетата и поставяме във фурната.

Печем докато самите филета придобият златист загар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: