Канелони с Пиле и Броколи

08/07/2018
Станислава Вълкова
отСтанислава ВълковаПомощник Готвач1441851831
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 967
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и нарязано броколи и пилешкото месо се смилат на не много ситно в блендер, добавят се подправки: сол, черен пипер, кимион, нарязан на ситно зелен лук, червен пипер, яйце, супена лъжица растително масло. Всичко добре се смесва.

Добавя се и сиренето. С тази смес се пълнят канелоните и се слагат в широк нисък съд за готвене на фурна.

Доматите се измиват, нарязват на кубчета, поставят се в малка тенджера.

Добавете няколко смачкани скилидки чесън, една супена лъжица доматено пюре, сметана и две и половина чаши вряща вода. сол и черен пипер и чаена лъжичка захар, една чаена лъжичка риган, една чаена лъжичка червен пипер.

Оставете всичко да ври в продължение на две минути и изсипете върху канелоните.

Пекат се във фурна на 200 градуса за 30 минути. Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: