Панирани ябълки с пудра захар

03/07/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
"Супер десерт - лесен за приготвяне и ужасно вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 - 4 бр. големи
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - около 3/4 ч.ч. или колкото поеме за палачинково тесто
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете здрави големи ябълки, обелете ги и ги нарежете на кръгли парчета с дебелина не повече от половин пръст.

От другите продукти направете смес с гъстотата на палачинково тесто. Загрейте олиото и пускайте в него оваляните в тестото парчета ябълки.

Пържете от двете страни до златисто и извадете върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Когато се охладят, поръсете с пудра захар и поднесете.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: