Пържени сладки от грис

17/07/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме прясното мляко със захарта и кипваме на средно силен огън. Когато млякото заври, слагаме гриса, като бъркаме постоянно.

Разбъркваме до сгъстяване, след което оставяме на тих огън да ври още 10 минути. Сваляме сместа от котлона и добавяме маслото, жълтъците и яйцето, лимоновата кора, рома и стафидите.

Разбъркваме хубаво сместа и прехвърляме в широка тава, намазана с масло. Дебелината на сместа трябва да е около 1 см.

Когато се охлади, режем правилни квадратчета, ромбчета или други форми по избор и пържим сладките до златистожълто в загрято масло.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: